Mayıs 02, 2024

Kabullenmek Bazen Zaman Alabiliyor – Friendz10

Hayatta bazı şeyleri kabullenmek bazen zaman alabilen bir süreç olabiliyor. Kabullenmek ise daha önce varlığından haberimiz olmayan bir konuyu ya da durumu anlayıp hayatımıza sokabilmektir. Örneğin uzaylıların varlığı hakkında çok kesin deliller insanlığa sunuldu. Hatta uzaylıların Dünya’ya geldiğini ve kameralar önünde konuştuğunu düşünün. Bu durum kimisi için kabullenmesi zor bir durum olacaktır.

Kabullenmek Bazen Zaman Alabiliyor – Friendz10

Özellikle evrende yalnız olduğunu ve en üstün canlının kendi türü olan insanlık olduğunu doğduğu günden beri zanneden insanlar için uzaylıların varlığının kabullenilmesi son derece zor olacaktır. Çünkü o insan bunu kabullenirse doğduğu günden beri inandığı bütün değerleri yıkması ve yeniden farklı bir şekilde kendisini inşa etmesi gerekir. Kabullenmek bazen bir yıkımdır aslında.

Kabullenmek Bazen Zaman Alabiliyor – Friendz10

İnsanın kendisi için bir yıkımdır ve bu tarz bir yıkımı kimse yaşamak istemez. Bu sebeple kabullenmek zor gelir. Bazı insanlar kabullenmez ve onun yerine gerçeklerden kaçmayı tercih ederler. Bazı insanlar ise kabullenmesi gerektiğini bilir ve gerçeklerle yüzleşmeye çalışır ama bu biraz zaman alan bir süreç olabilir. Bazı insanlar ise hemen yeni gerçeklere adapte olabilir. Bu tamamen bir insanın hayatını neye göre yaşadığı ile ilgilidir. Hayatını sürekli olarak belli değerleri temel alarak inşa etmiş insanlar aslında yeni gerçeklerle o değerlerini yıkmakta son derece zorlanırlar. Bu zorluklar ise kabullenmenin de zorlaşmasına neden olur.

Yorumlar

  • Yorucu bir süreç olabiliyor

  • Bazı insanlar için bazı şeyleri kabullenmek yapılabilecek en zor şey olabiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun