Mayıs 05, 2024

İnsanların Değişmesi – Friendz10

Belli bir yaştan sonra insanların karakter yapısı, yaşam tarzları ve alışkanlıkları oturur ve değişmesi son derece zor bir hal alır. Örneğin bir insan düşünün. Küçüklüğünden beri insanlarla iletişim halinde ve eğlenerek yaşamış. Böyle bir insan büyüdüğünde de muhtemelen sosyal bir yaşam tarzı sürecek ve alışkanlıkları da bu yönde gelişecektir. Alışkanlık derken bu sosyal insanın her gün birisi ile konuşuyor olması bile bir alışkanlıktır aslında.

İnsanların Değişmesi – Friendz10

Peki böyle bir insan sizce değişebilir mi? Ya da herhangi bir şekilde her şeyi oturmuş bir insan değişebilir mi? Aslında değişebilir ama kendisi isterse değişebilir ve ke kişi istese bile zor değişecektir. Başka birisinin bir insanı değiştirme şansı ise yoktur. Kendisi değişmek istemeyen bir insanı başkasının değiştirmesi mümkün değildir. Bırakın karakterini giyim kuşam alışkanlıklarını bile değiştiremezsiniz. Birisi değişmek istemiyorsa onu değiştiremezsiniz.

İnsanların Değişmesi – Friendz10

Belki görüntüde bazı şeyler değişmiş gibi görünebilir ama bu da baskı ile olur. O baskı kalktığı an kişi kendi özüne geri dönecektir. Yani özü değişmediği için değişmiş sayılmayacaktır. Bu sebeple değişim denilen şeyin gerçeği bunu sadece kişinin kendisinin yapabileceğidir. Birisinin başka birisini değiştirme şansı yoktur. Sadece yol gösterebilir ya da akıl verebilir ama değiştiremez. 

Yorumlar

  • Gerçekten insan içten istemedikçe değişim mümkün değil

  • Önce insanın kendisinin istemesi gerekir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İyi Gitmek

İyi Gitmek

Kıdem Her Zaman İçin Yazısız Bir Kural Olacaktır – Friendz10
İnsanlara En Büyük Zararı Kendisi Verir – Friendz10
Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun