Nisan 30, 2024

İnsanlara Kaybedecek Bir Şeyler Vermek – Friendz10

Bugün insanlar çalıştıkları iş yerlerinden kolayca ayrılabiliyorlar. Ya da bazı insanlar yaşadıkları yeri bile terk edebiliyorlar. Bunun ardında duran en büyük etken ise insanların kaybedecekleri bir şeyin olmaması. Yani bir düşünün bir insan işten ayrıldığında kaybedeceği yegane şey aslında maaşı. Başka bir işe girdiğinde aynı maaşı ya da çok daha fazlasını kazanabilir. Ama tüm olay bu değil sadece. Bazı insanlar çalıştıkları yerlerle manevi bağ kurarlar.

İnsanlara Kaybedecek Bir Şeyler Vermek – Friendz10

Bu manevi bağ ise onlara kaybedecek bir şey verir. Ama manevi bağı her insan kuramaz. Bu sebeple manevi bağ gibi maddi bağları da sağlamlaştırmak son derece önemlidir. Bir düşünün çalıştığımız şirket size piyasanın en az iki katı kadar maaş, bir araba ve kalacak bir ev sağlasa o şirketten kolay kolay vazgeçebilir miydiniz? Tabi şirketten ayrılırsanız evi ve arabayı kaybedeceğinizi unutmayın.

İnsanlara Kaybedecek Bir Şeyler Vermek – Friendz10

Ya da şirket size çalıştığınız her yıl için kendi hissesinden pay verse ve sizi maaşla birlikte kar ortağı da yapsa vazgeçmeniz ne kadar kolay olur. Eminim pek çok insan için o şirketten aldıklarından ve aldıkları sayesinde sürdüğü rahat yaşamdan vazgeçmek son derece zor olacaktır. Ya da insan ilişkilerinde düşünün. Siz karşınızdaki insanlara kaybedeceği maddi ya da manevi bir şeyler verebilseydiniz insanlar sizden nasıl vazgeçebilirdi. Zor vazgeçerlerdi. 

Yorumlar

  • O insanların verdiğin şeye yüklediği anlama göre değişir

  • İnsanlara bir şey verildiği zaman onu kaybedecek bir şeylere dönüştürebilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun