Nisan 27, 2024

Gidilen Yolda Çelişkide Kalmak – Friendz10

Her insanın hayatı boyunca gittiği bir yol olabilir. Bu bir eğitim hayatı da olabilir başka türlü bir amaç da olabilir. Ancak amaca ulaşmaya çalışırken süre uzadıkça insanlar bu uzun süre içinde bazı değişimler yaşayıp en sonunda daha amaca ulaşmadan gittiği yolda içsel bir çelişki yaşayabilir. Bu olduğu zaman ise insan kendi hayatı açısından bir kırılma noktasına gelir.

Gidilen Yolda Çelişkide Kalmak – Friendz10

Örneğin siz tıp okumaya ve sonunda doktor olmaya karar verdiniz. Doktor olmak için ise en azından bir insanın sekiz yılını harcaması gerekir. İşte bu sekiz yıl içinde insanın fikirleri, hayata olan bakış açısı ve karakteri değişebilir. Bu olduğu zaman ise tıp okuyan insan zamanla kendisini sorgulayıp doktor olmaktan başka şeyler de isteyebilir.

Gidilen Yolda Çelişkide Kalmak – Friendz10

Düşünün ki tıp okumanın beşinci yılındasınız ve üç yıl sonra doktor olabileceksiniz. Böyle bir durumda çelişkiye düşüp başka bir alana yönelmek isteseydiniz siz beş senelik çabanızı çöpe atar mıydınız? Muhtemelen pek çok insan atmazdı. Ama uzun vadeli yolların insan üzerinde bu tarz etkileri olabiliyor. Bu sebeple bazen insanın durup neden yola çıktığını hatırlaması gerekiyor.

Yorumlar

  • Tüm emekleri çöpe götürebilecek bir durum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kibir

Kibir

Koşulları En İyi Şekilde Kullanmak – Friendz10
Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun