Mayıs 02, 2024

Çok Fazla Seçenek Bazı İnsanlarda Seçmeyi İmkansız Hale Getirir – Friendz10

Seçeneksizlik hayatta bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden birisidir. Seçeneksizlik denildiği zaman bir insanın aklına bir kişinin herhangi bir konuda seçecek hiçbir şeyinin olmaması gelebilir. Örneğin bir televizyon almak istediğinizde eğer satın alabileceğiniz bir televizyon yoksa o zaman televizyon alamazsınız.

Çok Fazla Seçenek Bazı İnsanlarda Seçmeyi İmkansız Hale Getirir – Friendz10

Ama seçeneksizliğin bir de çok fazla seçenek olmasından kaynaklanan bir boyutu vardır. İlk başta ne demek istediğimi anlamakta zorlanabilirsiniz. Bu sebeple televizyon örneğinden devam edeceğim. Örneğin yine bir televizyon almak istiyorsunuz ama bu sefer önünüzde 100 farklı televizyon seçeneğiniz olsun. Peki size bir sorum var. Hangisini seçeceksiniz? Tek kural sadece bir tanesini alma hakkınız var. İşte böyle bir durum bazı insanlar için seçeneksizliğe sebep olur.

Çok Fazla Seçenek Bazı İnsanlarda Seçmeyi İmkansız Hale Getirir – Friendz10

Bazı insanlar bu kadar seçenek varken hangisini seçsem diye düşünmekten hiçbirisini seçemezler. Bir ona bir ötekine yönelirler. Böyle insanları seçenekleri yönetmeye başlar. Bir insanın düşebileceği en komik durumdur aslında bu. Seçeneklerinizi sizi yönetmesi ve hiçbir şey seçememe durumunuz. Bir de daha kötüsü var. Siz bir şeyi seçseniz bile aklınız diğer seçeneklerde kalır ve bu durum akıl bölünmesine neden olur. Al sana bir seçeneksizlik daha. Bazı insanlar için tek bir seçenek seçilmeli ve seçenek orada bırakılmalıdır. 

Yorumlar

  • Fazla şeçenek sunulması da ilginç bir şekilde seçeneksizlik doğurabilir

  • Bence irade meselesi bu iş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun