Mayıs 06, 2024

Çoğalan Sevginin Yaşadığı Değer Kaybı – Friendz10

Günümüzde ekonomilerde bazı kanunlar vardır. Bu kanunlar arasında bir şeyin talep dışı miktarı arttıkça değerinin azalması vardır. Yani örneğin bir araba üreticisi talep edilenden daha fazladan araba üretirse o zaman ürettiği arabanın da değeri düşecektir. Bu ekonomik kanun aslında insanların duyguları için de geçerlidir. Hatta sevginin gösterilmesi ile de birebir oturur. Bir insan sevgisini başka bir insana hak etmeden, karşılıksız ve fazladan gösterirse o insanın gösterdiği sevginin kıymeti sevgiyi alan kişi için düşecektir. Hatta sevgisinin kıymeti düşen insana karşı saygısı da azalacaktır.

Çoğalan Sevginin Yaşadığı Değer Kaybı – Friendz10

Ancak bu durum sevginin hiç gösterilmemesi ya da az gösterilmesi halinde çok değerli olacağı anlamına gelmez. Burada önemli olan şey dengedir ve hak ettiği kadar sevginin gösterilmesidir. Fazla gösterilen sevgi gibi az gösterilen sevgi de iletişimleri ve ilişkileri yıkar. Ancak pek çok insan genellikle daha fazla sevgi ve ilgi ister.

Çoğalan Sevginin Yaşadığı Değer Kaybı – Friendz10

Oysa ki böyle bir talep iletişime zarar verecektir. Ama insanların çoğu bunun farkında bile değildir ve bunu umursamazlar bile. İnsanların böyle bir durumda umursayacakları tek şey o anda alabilecekleri ilgi, sevgi, mutluluk ve eğlencedir. Hatta anlık olarak istediklerini alamadıkları zaman size sorun çıkartacaklardır. Ama bu sorunların hiçbiri sizin onlara anlık olarak istediklerini verdiğinizde başınıza gelebilecek olandan daha büyük değildir. 

Yorumlar

  • Ne yazık ki fazla sevgi değersizleşir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İyi Gitmek

İyi Gitmek

Kıdem Her Zaman İçin Yazısız Bir Kural Olacaktır – Friendz10
İnsanlara En Büyük Zararı Kendisi Verir – Friendz10
Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun