Mayıs 06, 2024

Bazı Şeyler Asla Var Olmamıştır – Friendz10

Bizlere çocukluğumuzdan beri var olmayan bir sürü masal anlatılır. Bu masallara en büyük örnekler arasında çizgi film karakterleri gelecektir. Çocukken izlediğimiz hiçbir çizgi filmde hiçbir karakter gerçekten var olmamıştır. Aynı şey belli başlı kavramlar için de geçerlidir. İşin kötü yanı ise çizgi filmlerin gerçek olmadığı anlatılırken yalan olan kavramların aslında yalan oldukları anlatılmamıştır.

Bazı Şeyler Asla Var Olmamıştır – Friendz10

Örneğin üniversite okuyan herkesin iyi bir iş sahibi olabileceği ve okumayanların ise zor bir hayat sürecekleri. Bu bir yalandır. Önemli olan üniversite okumak değil meslek öğrenmektir. Ya da iyi olanın ve kötü olanın olduğu kavramı. Kimse size bunun bir yalan olduğunu anlatmadı. İyilik ve kötülük kavramı kişiden kişiye değişen kavramlardır. Ama bu kavramların gerçekleri bizlere asla anlatılmaz. Ama var olmadığı halde var olduğu söylenen onca kavram bizler açısından son derece zararlı olacaktır.

Bazı Şeyler Asla Var Olmamıştır – Friendz10

Çünkü yalanlar bir gün gerçeklerle çarpıştığında bizim duvara toslamamıza neden olacaktır. Duvara çarptığımız zaman ise toparlanmamız zor olacaktır ve zaman alacaktır. Önemli olan o zaman kaybını yaşamadan hareket etmektir. Öteki türlü insan iki şeyden dolayı büyük zaman kaybı yaşıyor. Birincisi yaşanan yıkımı onarmaya çalışılırken kaybedilen zaman ikincisi gerçekleri öğrenip hayatımıza uydurmaya çalışırken kaybedilen zaman. İki şekilde de kayıp büyük. 

Yorumlar

  • Gerçek gerçektir

  • İnsanlara tüm gerçekler söylenmiyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İyi Gitmek

İyi Gitmek

Kıdem Her Zaman İçin Yazısız Bir Kural Olacaktır – Friendz10
İnsanlara En Büyük Zararı Kendisi Verir – Friendz10
Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun