Mayıs 05, 2024

ÜNİVERSİTEYE YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYELER: DERSİ DERSTE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN - Friendz10

Dersi derste öğrenmek her zaman en iyisidir. Üniversitede liseden daha çok devamsızlık hakkınız olacak, hatta kimi derslerinizde devam zorunluluğunuz olmayacak bile. Üstelik fazla devamsızlık yaptığınızda velinize mesaj da gitmeyecek.

Bütün bunlar birleştiğinde ve hava güzelse, derse de giresiniz yoksa arkadaşlarınızla kampüste oturmayı tercih ettiğiniz zamanlar olabilir. Benim tavsiyem bunu yapmamanız. Dersten sonra oturursunuz istediğiniz kadar ama dersi derste öğrenmek en iyisi.

Demin derse girmemekten bahsettik ama derse girip de dinlememezlik yapmayın. Telefonla oynayıp da hayallere dalmayın yani dersi dikkatlice dinleyin. Üniversitede artık genel bilgilerden ziyade bölümünüze ilişkin teknik bilgiler söz konusu olduğu için dersleriniz mesleğiniz açısından çok önemli.

ÜNİVERSİTEYE YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYELER: DERSİ DERSTE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN - Friendz10

Üniversitede dersleri geçeyim yeter durumunuz olmamalı. Bölümünüz sizin mesleğiniz olacak. Günü kurtarmak için değil gerçekten öğrenip meslek hayatında kullanmak için derslerinize çalışmalısınız. Kitaptan okuyup öğrenebileceğiniz konular olabilir belki ama derste hocalar genelde bu soyut konuları somut örneklerle pekiştirirler ve akılda kalır.

Ayrıca hocalar ders anlatırken daha önemli gördüğü yerleri vurgular, hatta direkt bunu sınavda sorarım diyebilir, not alarak ve anlayarak ders dinlerseniz bu bilgileri kaçırmazsınız mesela. Bir de anlamadığınız yerlerde soru sorabilirsiniz.

Bunu yapmazsanız ne olur derseniz de şöyle özetleyebilirim:

Konular birikmeye başlar ve sınavlar yaklaşırken ağlayarak ders çalışırsınız. Mecazen söylemiyorum, gerçekten ağlarsınız. Yaşandı :).

ÜNİVERSİTEYE YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYELER: DERSİ DERSTE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN - Friendz10

Bubble30’dan tavsiyeler içeriğimizin sonuna geldik. Daha fazlası için takipte kalın lütfen.

Yorumlar

  • Aslında en iyisi dersi derste öğrenmek

  • Takip edin üniversitede arkadaşlarınızdan her zaman birkaç adım önde olun!

  • Derste öğrenip, not tutmayı asla es geçmeyin

  • daha çok tavsiye için takipte kalın

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun