Mayıs 18, 2024

Faiz Artırımı Yapıldı

Avrupa Merkez Bankası kendisinden beklenileni yaptı ve aralık ayında faiz oranını %0,50 puan artırarak faz oranını %2,5'e çıkardı. Bu artırım belki euronun değerinde keskin bir değişime sebep olmadı ancak Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyona karşı duruşunu gösterdi.

Faiz Artırımı Yapıldı

Ayrıca FED'in ABD'den gelen olumlu ekonomik verilere rağmen faiz artırımını sürdüreceği beklentisi Avrupa Merkez Bankası için de faiz oranını artırma konusunda etkili bir durum oldu. Güçlenen Amerikan doları karşısında euronun değerinin korunması son derece önemli bir etken. Ancak burada bir problem var. O da Avrupa ekonomisinin resesyona girme potansiyelinin ABD ekonomisine göre çok daha yüksek olması.

Faiz Artırımı Yapıldı

Yani Avrupa Merkez Bankası FED'e ayak uydurmak için faiz oranını her artırdığında Avrupa ekonomisi resesyona daha fazla yaklaşıyor. Tıpkı ABD ekonomisi gibi. Ama Avrupa ekonomisi faiz artırım sürecine ABD'ye uyum sağlamaya çalıştıkça resesyona girebilir. Uyum sağlamadan resesyondan kaçarsa da o zaman yüksek enflasyon Avrupa ekonomisini vurabilir. Şartlar Avrupa Merkez Bankası için çok zor.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kaçınılmaz Bozulma

Kaçınılmaz Bozulma

Halden Anlamak - Friendz10

Halden Anlamak - Friendz10

Otorite Boşluğu İnsanların Gerçek Yüzlerini Gösterir - Friendz10
Elemanların Koyduğu Kurallar - Friendz10

Elemanların Koyduğu Kurallar - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaçınılmaz Bozulma

probiyotik

Sisin Kaynağı Nedir?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun