Mayıs 09, 2024

Ezoterik İnanış: Göbek Deliği

Geleneğe göre, Adem ile Havva'nın göbeği yoktu. Çünkü, onlar bir kadından doğmamışlardı. Tanrı tarafından yaratılmışlardı ve bu yara izini taşımıyorlardı. Bir Türk efsanesine göre, Allah insanı yaratınca, bunu kıskanan Şeytan tükürdü ve tam göbeğinden vurdu. Allah, bu kirlenen deri parçasını sökünce, geriye göbek çukuru kaldı.

Ezoterik İnanış: Göbek Deliği

İnsanlar hiçbir yara izine bu kadar önem vermediler

O zamandan beri göbek, pek çok söylenceye konu oldu. İnsanlar hiçbir yara izine bu kadar önem vermediler. Aslında pek yara izi de sayılmaz. Daha çok göbek kordonunun düşmesiyle birlikte oluşan bir doku parçası. Eski Yunanlılar için dünyanın merkezinin simgesiydi. Bir de, kalçalarını müziğin ritmine göre kıvıran dansöz göbeğinin çekim noktası. Şimdilerdeyse, başka bir modanın odağı durumunda: süslü ve alımlı mankenlerin taktığı göbek halkasını tanıtan deldirme modasının...

Ezoterik İnanış: Göbek Deliği

Arap kültüründe dans edenin göbeği, geleneksel baştan çıkarma simgesi sayılıyor. Günümüzde Batı Avrupa kültürünü de etkilemeye başladı. Birkaç yıl öncesine kadar underground (yeraltı) kültürünün, halka takanların bir parçasıyken, gençler arasında yaygınlaşarak sıradanlaştı. Böylece bu anatomik ayrıntı göze batar oldu.

Yorumlar

  • Başka hiçbir yerimiz bu kadar ezoterik olamamıştır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

 Piri Reis Kolomb'un Tayfası

Piri Reis Kolomb'un Tayfası

Lazer ve Göz Tedavileri

Lazer ve Göz Tedavileri

Lazerler (III)

Lazerler (III)

Lazerler (II)

Lazerler (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

En İyisi

probiyotik

Piri Reis Kolomb'un Tayfası

bubble30
Nielawore

"SÖZGELİMİ" -SUNAY AKIN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun