Mayıs 17, 2024

ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜSÜYLE YILDIZ OLUŞUM TOZU

Bu görüntü, orta kızılötesi ışıkta ortaya çıkan muhteşem bir manzarayı yakalıyor. Üç belirgin sütun, gri-mavinin tonlarında yarı opak gaz ve tozdan oluşarak uzanıyor. Her bir sütun, soldan sağa doğru boyut olarak azalırken, birlikte neredeyse hayaletimsi bir siluet oluşturuyorlar.

ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜSÜYLE YILDIZ OLUŞUM TOZU

En sol sütun, uçlarında minik sivri çıkıntılarla belirginleşen bir kırmızı yıldızın tepesinde sonlanıyor. Bu sütunun alt kısmında, dışarı doğru çıkıntılar oluşturan ve bazılarında kırmızı noktalar şeklinde parlayan yıldızlarla birkaç koyu renkli toz alanı bulunuyor.

Diğer iki sütun, ilk sütunun altında ve sağında yer alıyor. Arka planda, siyahla karışık turuncu-kırmızının parlayan tonları görünüyor, en güçlü renkler ise görüntünün üst merkezinde V şeklinde bir parlaklık oluşturuyor.

ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜSÜYLE YILDIZ OLUŞUM TOZU

Görüntü boyunca dağılmış birkaç düzine küçük parlak beyaz ve mavi yıldız var. Daha büyük yıldızlar ise kırmızı küreler gibi görünerek sütunların içine gömülü durumda. Bu nefes kesici manzara, yıldız oluşumu ve evriminin dramatik bir örneğini sergiliyor.

Yorumlar

  • Cidden ürkütücü

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun