ROKET FIRLATILIRKEN GÖRÜLEN KUZEY IŞIKLARI -Friendz10

Fairbanks, Alaska'daki Poker Flat Research Range'den bu hafta iki sondaj roketi fırlatıldı. Üç gün önce fırlatılan roket, NASA Goddard'ın DISSIPATION görevini, auroraların atmosferi nasıl ısıttığını ve yüksek irtifa rüzgarlarına neden olduğunu anlamak için bir aurora içine taşıdı.

ROKET FIRLATILIRKEN GÖRÜLEN KUZEY IŞIKLARI -Friendz10

Resim 1:
Aurora ile vurgulanmış bir gece gökyüzüne fırlatılan bir sondaj roketinin uzun pozlama fotoğrafı. Sondaj roketi, karla kaplı bir zeminden çıkan ve sol alttan sağ üste doğru hareket eden parlak beyaz bir çizgidir. Çizgideki küçük bir kırılma roketin ilk kademesinin yandığını ve ikinci kademenin ateşlendiğini gösteriyor. Yumuşak, yeşil bir aurora görüntünün kenarlarını çerçeveliyor ve siyah gökyüzünde birçok beyaz yıldız benekleniyor. Çerçevenin üst kısmına doğru uzanan parlak yeşil çizgi bir lidar ışınıdır. Fotoğraf için bir balıkgözü lens kullanılmış, böylece yer ve lidar ışını için bir eğri oluşturulmuştur.

ROKET FIRLATILIRKEN GÖRÜLEN KUZEY IŞIKLARI -Friendz10

Resim 2:
Bulutlu bir gece gökyüzüne fırlatılan bir sondaj roketinin uzun pozlama fotoğrafı. Sondaj roketi, karla kaplı bir zeminden çıkan ve sol alttan sağ üste doğru hareket eden parlak beyaz bir çizgidir. Karenin alt kısmında zemin karla kaplıdır ve karenin sağında iki kamera tripodu kuran bir fotoğrafçı vardır.

Yorumlar

  • Çok güzel bir görüntü bence

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun