Mayıs 18, 2024

KOZMİK ÇARPIŞMALARA HAZIR MIYIZ?

Galaksiler, yerçekimi tarafından bir arada tutulan yıldız, toz ve gazdan oluşan kozmik mahallelerdir - ve evrenimizde bunlardan milyarlarca vardır! Bazen bu galaksiler birbirleriyle etkileşime girer ve birleşir, karşılıklı yerçekimleri tarafından çekilirler. Aslında, kendi Samanyolu Galaksimiz birkaç milyar yıl içinde komşu Andromeda Galaksisi ile birleşecek.

KOZMİK ÇARPIŞMALARA HAZIR MIYIZ?

Bu tür etkileşimler milyonlarca ve milyonlarca yıl boyunca sürerken, Hubble Uzay Teleskobu devam etmekte olan birleşmelerin anlık görüntülerini yakalamaktadır. Aslında, Arp 300'ün bu yeni görüntüsünden başlayarak, 2 Şubat'a kadar bir dizi yeni etkileşen galaksi görüntüsü ve bilgisi yolunuza çıkıyor!

KOZMİK ÇARPIŞMALARA HAZIR MIYIZ?

Arp 300 birbirleriyle kütleçekimsel etkileşim içinde olan iki galaksiden oluşmaktadır. Bu durum, bu galaksilerin sarmal kollarında parlak mavi bölgeler olarak görülen yıldız oluşumunun artmasına neden olur.
Ve sadece bilginiz olsun, bu galaksi çarpışmalarının olağanüstü büyük mesafeleri ve zaman ölçekleri nedeniyle, yıldızlar ve gezegenler bu etkileşimlerde neredeyse hiçbir zaman tam anlamıyla birbirlerine çarpmazlar!

KOZMİK ÇARPIŞMALARA HAZIR MIYIZ?

Resim açıklaması:

Görüntünün üst merkezine yakın, parlak mavi yıldızlarla dolu bir galaksi parlıyor. Sol alt tarafında ise yine mavi yıldızlar ve koyu kahverengi tozla dolu bir sarmal galaksi yer alıyor. Diğer uzak galaksiler ve yıldızlar uzayın siyah arka planını dolduruyor.

Yorumlar

  • Ay çok korkutucu!

  • tabii ki değilim olamam ki aboo

  • Bence insanlık asla hazır olamayacak

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaçınılmaz Bozulma

probiyotik

Sisin Kaynağı Nedir?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun