Japonya’dan Venüs’e Geri Sayım Başladı – Friendz10

Japonlar bu hafta Venüs İklim Araştırma Araç’larını (Venus Climate Orbiter) Tangashima’nın güneybatısındaki adaya gönderiyor. Bu ada, 18 Mayıs’ta Venüs’ten geri dönecek olan uydunun inmesi planlanan ada. JAXA’daki (Japonya Havacılık Uzay Gözlem Ajansı) uzmanlar İklim Araştırma Aracı’nın Venüs atmosferinin sahip olduğu ‘süper döndürücü’ özelliğin arkasındaki sırrı çözeceğini umuyor.

Japonya’dan Venüs’e Geri Sayım Başladı – Friendz10

10 yıllık bir ihmalden sonra, bilim insanları yeniden dikkatlerini şu soruya yönelttiler: Dünya ile bu kadar ortak yönü olan bir gezegen neden canlılar için misafirperverlikten bu denli uzak?

 

Üstelik bu gezegen gerek boyut, gerekse yoğunluk olarak Dünya ile çok benzer. Ayrıca demir çekirdeğe ve kayalıklı kabuğa sahip olma bakımından da Dünya ile ortak yönünün fazla olduğu düşünülüyor.  Hatta Nisan 2006’dan beri gezegenin çevresinde dönen Avrupa Uzay Ajansı ESA’ya ait Venüs Express adlı uydudan gelen kanıtlara göre, Venüs’ün bir zamanlar bir su okyanusu olduğu bile düşünülebilir.

Japonya’dan Venüs’e Geri Sayım Başladı – Friendz10

 Ancak Dünya’dan farklı olarak Venüs, sülfürik asit gaz bulutu ile çevrili

 

Ayrıca atmosferinin %95’inin karbondioksitten oluşması nedeniyle yüzey sıcaklığı 460 °C civarında seyrediyor. Aynı zamanda çok güçlü bir manyetik alana sahip olmayışı da olası yaşam başlangıçlarını güneş kaynaklı rüzgârlara karşı korumasız bırakıyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım ve Düşmesi

Yıldırım ve Düşmesi

ANTİK MISIR'DA AMPUL KULLANILARAK AYDINLATMA YAPILIYORDU
Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır ve Elektrik

Antik Mısır ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun