Mayıs 18, 2024

EVRENİN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ KÖŞELERİ

Aralık 2021'de fırlatılan NASA James Webb Uzay Teleskobu tarafından Herbig-Haro 46/47 olarak bilinen, birbirine sıkıca bağlı ve aktif olarak oluşmakta olan bir yıldız çifti yüksek çözünürlüklü yakın kızılötesi ışıkta görüntülendi. Teleskobun evrenin daha önce görülmemiş köşelerini gösteren çarpıcı görüntüleri, fırlatıldıktan sonra kendi kendine açılması ve uzayda kendini birleştirmesi gereken teleskobun 21 metrelik parçalı aynası sayesinde mümkün oldu. Uzaydaki en büyük teleskobu geliştirmek için onlarca yıl boyunca malzemeler, tasarım ve süreç üzerinde çok sayıda test yapıldı, ancak tüm proje, eksi 400ºF ve diğer uzay benzeri koşullarda yerde test edilemeyecek kadar büyüktü.

EVRENİN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ KÖŞELERİ

Bunun yerine mühendisler, teleskobun geniş kapsamlı uzay koşulları altında nasıl davranacağını simüle etmek için her zamankinden daha fazla yazılıma güvendiler ve bu çalışma tüm entegre modelleme alanının ilerlemesine yardımcı oldu.

Bu arada, daha dünyevi teknolojilerin tasarımcıları, hassas endoskoplar, kalabalıktaki COVID-19 maruziyetlerini tespit etmek için bir termal kamera, artırılmış gerçeklik ekranları ve kulaklıkları, nanosatellitler için bir lazer itici teknolojisi ve elbette daha fazla teleskop tasarlamak için kullanılan gelişmiş bir modelleme yazılımının faydalarını şimdiden görüyorlar.

EVRENİN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ KÖŞELERİ

Bu, ticari ürünler şeklinde Dünya'daki yaşama fayda sağlayan birçok yan üründen veya NASA teknolojisinden biridir. 1976'dan bu yana 2.000'den fazla yan ürünün profilini çıkardık - hayatınızda sandığınızdan daha fazla alan var!

EVRENİN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ KÖŞELERİ

Resim açıklaması:

Merkezde sol alttan sağ üste doğru eğilmiş ince yatay turuncu bir bulut var. Bu açının uzunluğunun yaklaşık üçte ikisini kaplar, ancak ters açıda incedir. Merkezinde Webb'in tanıdık sekiz köşeli deseninde bir dizi çok büyük kırmızı ve pembe kırınım sivri uçları vardır. Merkezinde sarı-beyaz bir leke vardır ve bu leke sıkıca yörüngede dönen iki yıldızı gizlemektedir. Arka plan yıldızlar ve galaksilerle doludur.

Yorumlar

  • Mikroskopta gözüken tek hücreli canlılara benziyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaçınılmaz Bozulma

probiyotik

Sisin Kaynağı Nedir?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun