Mayıs 18, 2024

DEVASA POZİTİF ENERJİ YAYILMASI

Çoğunlukla ışık hızında hareket eden protonlardan oluşan evrenin en enerjik parçacıklarına - kozmik ışınlara - daha yakından bir bakış. Genç süpernovaların daha güçlü manyetik alanlara ve en yüksek enerjili kozmik ışınlara sahip olduğu gözlemlenmiştir. Kozmik ışınlar yıldızlararası gazla karşılaştıklarında gama ışınları üretirler. Bu görüntü, bu kalıntıların görünür ışıktan bir milyar kat daha enerjik radyasyon yaydığı yeri göstermektedir.

DEVASA POZİTİF ENERJİ YAYILMASI

Bir süpernova kalıntısı olan Cassiopeia A'nın son derece parlak gama ışınlarına sahip olduğu tespit edilmiştir ve bu ışınlar burada macenta renginde gösterilmiştir. Süpernova yaklaşık 10 ışık yılı genişliğinde ve Dünya'dan yaklaşık 11.000 ışık yılı uzaklıkta Cassiopeia takımyıldızında yer alıyor. Cas A, yaklaşık 340 yıl önce galaksimizde meydana gelen büyük bir yıldız patlamasıyla oluşmuştur.

DEVASA POZİTİF ENERJİ YAYILMASI

Resim açıklaması:

Arka planda, uzayın karanlığı seyrek olarak her boyutta parlak sarı yıldızlarla çevrili. Görüntünün merkezinde, fotoğrafın çoğunu kaplayan, mavi, sarı, turuncu ve yeşil gaz ve toz içeren bir süpernova. Süpernovanın sağ üst tarafında parlak gama ışınlarından oluşan eflatun bir leke yer alıyor.

Yorumlar

  • Vay be çok güzel!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaçınılmaz Bozulma

probiyotik

Sisin Kaynağı Nedir?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun