CADI SAATİNDE GÖKYÜZÜNÜN GİZEMİ

Cadı saatinde, gökyüzünün büyüleyici gizemini ortaya çıkaran bu görüntü, NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Nötron Yıldızı İç Kompozisyon Kaşifi (NICER) misyonu tarafından gece dönüşleri sırasında toplanan 22 aylık X-ışını verilerini sunuyor.

NICER'in ana hedefi, Dünya'nın yörüngesinde dönerken uzay istasyonunun her 93 dakikada bir farklı kozmik kaynakları hedeflemesi ve izlemesidir. Ancak, Güneş battığında ve gece geldiğinde, NICER ekibi dedektörlerini aktif tutarak, aletin hedeften hedefe geçişi sırasında veri toplamaya devam eder, bu da her yörüngede sekiz kez gerçekleşebilir.

CADI SAATİNDE GÖKYÜZÜNÜN GİZEMİ

Her kavis, bu gece dönüşleri sırasında yakalanan X-ışınıların yanı sıra zaman zaman enerjik parçacıkların çarpmalarını da izler. Görüntüdeki her parlak noktanın yoğunluğu, NICER'ın o bölgeye yönelik gözlemlerinin süresinin bir sonucudur. Parlak kaynaklardan uzakta bile, X-ışınları gökyüzüne yayılan bir parıltı oluşturur.

CADI SAATİNDE GÖKYÜZÜNÜN GİZEMİ

Resim açıklaması: Siyah bir zemin üzerinde, turuncu filamentlerle bağlanmış bir dizi parlak nokta ağını gösterir. Bu noktalar, NICER'ın sık sık hedeflediği ve izlediği gökyüzündeki kaynakların kesiştiği noktaları işaret eder. İlmekler, NICER'ın teleskobunun bu kaynaklar arasındaki izlediği yolu gösterir. 

Resim "NASA/NICER" filigranlıdır.

Yorumlar

  • Çok ilginçmiş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

ÖLMEKTE OLAN BİR YILDIZ GÖRÜYORSUNUZ!
EVRENİN YELE ÇEKİCİLİĞİ

EVRENİN YELE ÇEKİCİLİĞİ

KOLEZYUM'U GEZMEYE NE DERSİNİZ?

KOLEZYUM'U GEZMEYE NE DERSİNİZ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun