Mayıs 18, 2024

BU MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILDI!

2009'da NASA'nın Hubble, Chandra X-ray ve Spitzer Uzay Teleskopları, Samanyolu galaksisinin çekirdeğiki etkileyici manzarayı yakalamak için güçlerini birleştirdi.

Hubble'ın katkıları, altın renginde gösterilmiş ve seri olarak büyük yıldızlar tarafından ısıtılan büyük sıcak gaz yaylarını ortaya konulmaktadır. Bu görüntüler, bölgede birçok büyük kütleli yıldız ortaya çıkarmış ve bu yıldız kompleks gaz yapılarını şekillendirirken rüzgar ve radyasyon üretmektedir.

BU MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILDI!

Chandra tarafından X-ışınları mavi ve pembe renklerle temsil edilmiş, yüksek enerjili özelliklerden ve benzersiz benzersiz nesnelerden oluşur. Pembe, daha düşük sıcaklıkta; mavi ise daha yüksek performansı temsil etmektedir. Görüntünün sağ alt köşesindeki küçük noktalar, kara deliklerden salınan maddeler görünüyor, burada en dikkat çekici olanı süper kütleli bir kara deliktir.

Spitzer Uzay Teleskobu tarafından alınan ışık kırmızı renkte görünüyor ve bu ışık, galaktik merkezin ayrıntılı bir şekilde sunuluyor. Bu görüntülerde sürekli tozlu bulutlar, ışıkta görülemeyen yeni nesil yıldızlar adı verilen yıldız fidanlıklarını barındırabilir.

BU MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILDI!

Genel olarak resmin etkileyici renkler arasında kırmızı, turuncu, sarı, altın, pembe ve mavinin girdaplı bir dansı göze çarpmaktadır. Fotoğrafın sağ alt-orta bölümünün merkezi belirgin bir şekilde parladığı ve yıldızlararası toz ve yayılan, uzayın bölümleri ile birleşerek etkileyici bir tablo oluşuyor.

Yorumlar

  • Harika bir işbirliği olmuş!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun