Mayıs 14, 2024

BİZDE ÇAY ENCELADUS'TA SU VAR -Friendz10

Cassini NASA Solar System verilerinin kullanıldığı bir çalışma, Satürn'ün küçük uydusunda daha önce düşünülenden çok daha fazla kimyasal enerji olabileceğini ve bunun yanı sıra yaşam için kilit bir bileşene dair kanıtlar olduğunu gösteriyor. Enceladus'un buz tanecikleri ve organik bileşikler bakımından zengin suyu dev bir püskürtücüyle püskürttüğünü biliyorduk - bunlardan bazıları yaşam için önemliydi. Yeni analizler, yaşamın kökeni için anahtar bir molekül olan hidrojen siyanürün güçlü bir doğrulamasını buldu. 

BİZDE ÇAY ENCELADUS'TA SU VAR -Friendz10

Hepsi bu kadar değil; araştırmacılar Ay'ın buzlu dış kabuğunun altında saklanan bir okyanusa dair kanıtlar buldular, bu aynı zamanda süperşarjlı bir enerji kaynağı ile dev tüyü destekliyor. Bu çalışmada tanımlanamayan kaynak, bazıları Dünya'da organizmalar için yakıt görevi gören çeşitli organik bileşikler şeklindedir.

Satürn'ün küçük uydusunda daha önce düşünülenden daha fazla kimyasal enerji oluşuyor. Mevcut enerji ne kadar fazlaysa, yaşamın çoğalması ve sürdürülebilmesi olasılığı da o kadar artar.

BİZDE ÇAY ENCELADUS'TA SU VAR -Friendz10

Görüntü açıklaması:

Parlak yansımalı ay Enceladus Satürn'ün halkalarının önünde belirirken, daha büyük ay Titan uzakta beliriyor. Enceladus (313 mil ya da 504 kilometre genişliğinde) görüntünün merkezinde yer alıyor. Titan (3,200 mil ya da 5,150 kilometre genişliğinde) halkaların ötesinde arka planda belli belirsiz görülebiliyor. Bu görüntü Enceladus'un Satürn karşıtı tarafına ve Titan'ın Satürn'e bakan tarafına bakmaktadır. Halkaların kuzey, güneşle aydınlanan tarafı halka düzleminin hemen üstünden görülüyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GÖKYÜZÜNDEKİ KIRMIZI GÜL: SNR 0519

GÖKYÜZÜNDEKİ KIRMIZI GÜL: SNR 0519

GÖKYÜZÜNDEKİ GÜNEY IŞIKLARI- EVET KUZEY DEĞİL!
7-8 MAYIS GÜNEŞ PATLAMALARI

7-8 MAYIS GÜNEŞ PATLAMALARI

ANADOLU TARİHİ ATATÜRK İLE BAŞLAR

ANADOLU TARİHİ ATATÜRK İLE BAŞLAR

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İsteği Anlamak

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÖKYÜZÜNDEKİ KIRMIZI GÜL: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun