Mayıs 06, 2024

Araç Tipi Kara Kutu

Karakutu denilen cihazlar önceleri sadece hava taşıtlarında kullanılırdı. Daha sonraları kara taşıtlarında da kullanılmaya başlandı. Bu teknolojilerden bazılarını köşemizde tanıtmıştık. Microsoft tarafından geliştirilen Revue ise adeta insanlar için geliştirilmiş bir karakutu gibi. 94 gr ağırlığında ve 6,5 cm x 7 cm x 1,7 cm büyüklüğündeki Revue boynunuza asabileceğiniz ve kendi kendine fotoğraf çekebilen bir dijital fotoğraf makinesi.

Araç Tipi Kara Kutu

Bu makinenin bir deklanşörü yok

 

Cihazı çalıştırmaya başladığınız andan itibaren belirli aralıklarla fotoğraf çekmeye başlıyor ve 2GB’lık hafızasına depoluyor. Bu teknolojinin neden üretildiğini tahmin edebiliyor musunuz? Microsoft’un bu teknoloji ile ilgilenmesinin sebebi, hafıza sorunu yaşayan hastaların gün boyu yaşadıkları olaylara ait görselleri görerek geçmişlerini daha iyi hatırlayacakları hipotezi. Her ne kadar bu konuda yapılan çalışmalar henüz kesin sonuç vermemiş olsa bile, Revue ile çekilen görsellerin gösterildiği hastaların geçmişlerini daha iyi hatırladığı ve görsellerle deneyimlerini ilişkilendirebildiği gözlemlenmiş.

Araç Tipi Kara Kutu

Tabii kameranın kullanım yeri sadece bununla sınırlı değil. İlginç yerleri gezen bir turistin de gün boyu gezdiği yerlerin resmini gezintisini bölmeden çekebilmesi veya askeri uygulamalar gibi farklı alanlarda kullanılabiliyor.

Yorumlar

  • Kim icat etmişse kafası çok farklı çalışıyormuş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Mide Ülserinin Sebebi İle İlgili Milli Araştırmamız
Ülserin Sebebi Nedir?

Ülserin Sebebi Nedir?

Mide Ülserinin Sebebi Nedir?

Mide Ülserinin Sebebi Nedir?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaderin Şekillenmesi

probiyotik

REM Uykusunda Rüya

bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun